Opazila sem, da je hrana, ki je narejena z sous-vide oziroma, če skrajšamo to ime – Suv tehniko, je zelo okusna. Vedno sem mislila, da za to potrebuješ poseben aparatza kuhanje, a vendar se da to narediti tudi brez njega. Potrebno je, da imaš vrečke za vakuumiranje in pa seveda tudi aparat za vakuumiranje. Sicer je morda dobro, da imaš vsaj tisti kuhinjski termometer za palico, a tudi brez njega se da. Tako je potrebno najprej segreti vodo, niti ne rabi biti čisto toliko vroča, da zavre, namreč nekje pod šestdeset stopinj je že dovolj. Medtem pa, uporabimo vrečke za vakuumiranje.
V vrečko, damo meso ali zelenjavo, napolnimo jo z začimbami ter jo zapremo tako da izstisnemo ves zrak ven z aparatom za vrečke za vakuumiranje. To vrečko damo v vodo. Pazimo, da voda ne preide do vretja. Tako si lahko pomagamo z našim termometrom. Kuhamo pa lahko od nekje od ene ure pa tudi do štiri ure, vse odvisno kaj sploh kuhamo. Če morda nimamo aparata za vrečke za vakuumiranje, pa lahko uporabimo zip vrečko, in jo odprto počasi damo v posodo za vodo, pri čemur pa bo ta pritisk vode sam izrinil zrak ven iz vrečke. Suv tehnika kuhinja sicer res ni hitra tehnika kuhanja zato je dobro, da se jo lotimo takrat, ko imamo čas. Ampak so pa zato okus in sama tekstura mesa, res zelo enakomerna in zelo okusna. Velikokrat se uporabi za kuhanje piščanca, lososa, jajca, ali pa tudi kakšne zelenjave kot je korenček ali kakšna bučka. Meso lahko po Suv kuhanju še rahlo zapečemo v ponvici, da se naredi okusna zapečena skorjica.
Za takšno vrhunsko kulinariko, pa potrebujemo le lonec z vodo, termometer, zip vrečko ali vrečke za vakuumiranje in pa predvsem naš čas in potrpljenje, saj »sous-vide« namreč pomeni dolgo in počasno kuhanje. A na koncu se zaradi okusa res splača.