Že kar nekaj časa se sedaj moj stric redno ukvarja z lovom. Tako pa se s tem ukvarja v bistvu že od kar pomnim, torej že od takrat, ko sem bil še čisto majhen. No tako pa sem se vedno zelo rad odpravil do njega, saj mi je nato malo razkazal svojo lovsko opremo, kar pa mi je bilo vedno zelo fascinantno in pa zanimivo.

No tako pa mi je vedno bil najbolj zanimiv del njegove lovske opreme, nočni daljnogled. Tako pa mi je ta bil tako zanimiv zaradi tega, ker je bilo z njim mogoče opazovati naravo kar ponoči, ko je bilo zunaj vse temno. Zato pa sem se zelo rad kdaj med večeri z njim odpravil iz hiše, kjer pa sva si nato skupaj ogledovala naravo, saj nama je nočni daljnogled podal čisto lepo sliko, čeprav je bila zunaj čista tema. Prav tako pa sva pogosto sedela na balkonu, ter z nočnim daljnogledom malo gledala na okoli. 

Tako pa je bil ta nočni daljnogled tudi zelo pomemben del njegove lovske opreme. To pa je več ali manj samoumevno zakaj. Tako je gozd skoraj vedno, ponoči veliko bolj živahen, ter je lahko zaradi tega lov tudi veliko bolj produktiven, oziroma uspešen. No zato pa s seboj vedno vzame nočni daljnogled, kateri pa mu omogoča, da si lahko dobro ogleda teren, ter morda zasledi kakšno žival, ki je še zelo daleč, kar pa mu da potem to prednost, da se lahko do nje čisto počasi pritihotapi, tako da se žival ne preplaši. Zaradi tega pa mu je prišel nočni daljnogled še kako prav med lovom. Ker pa gre za kar drag pripomoček, pa me je tudi vedno opozoril, da če sem se igral z njim, naj še posebej pazim, saj te reči niso tako poceni in pa tako lahko dostopne.

Nočni daljnogled je zelo uporaben pripomoček za lovce