Že kar nekaj časa ne jem nobenih dodatkov k prehrani in moram priznati, da sem se do prekratkim tudi dobro počutila. Sedaj pa se počutim, ko da ponovno potrebujem saj vitamin C, nekako moje telo potrebuje večjo dozo, kot pa jo dobim z prehrano. Po navadi točno vem, kateri vitamini so zame dobri in kateri ne, tokrat pa sem gledala eno oddajo in se nisem znala odločiti, ali naj kupim tiste, ki sem jih vedno jedla, ali te nove. 

Poskusila sem z novimi in upala, da bodo boljši kot moji prejšnji vitamini. Po enem tednu jemanja, mi nikakor nista sedli, kakor da sem bila navajena tistih svojih starih. Človek kar hitro čuti, kaj mu odgovarja in kaj ne. Samo poslušati moramo svoje telo, čisto vse nam bo povedalo. Tako mi ta novi vitamin C in njegov drugačni okus nikakor ni sedel, zato sem raje zapravila denar še enkrat in šla iskat moj stari, dobri vitamin C, ki ga pijem že kar tretje leto. Sedaj ali sem se navadila na ta okus, ali pa je bil ta res tako slabši. Od drugih vitaminov in mineralov za enkrat ne jem nič, ker pa sem že v srednjih letih, bi bilo dobro, da bi šla na pregled, da mi pregledajo, katere vitamine in minerale bi mogoče morala jemati. Ti pregledi so res super. Kajti tako ne ješ kar enih vitaminov, za katere pač pravijo, da jih potrebuješ, prvo narediš test in potem vidiš, ali na primer potrebuješ vitamin C, ali pa ga imaš dovolj. Pravijo, da se odvečni vitamin C izloči, verjetno je to res, ampak zakaj bi ga sploh jemal, če pa ga imaš dovolj.

Moram se naročiti na ta pregled krvi, kjer mi povedo, katere vitamine in minerale potrebujemo moje telo, tako si grem šele potem iskat, kar pač potrebujem in nimam doma polnih polic vitaminov, ki jih ne bi bilo treba njej jemati, sedaj je prioriteta samo vitamin C, ki pa je vedno na moji polici v kuhinji.

Dodaj odgovor

Explore More

Ko vam primanjkuje vitamin c

29. septembra, 2023 0 Comments 5 tags

Ko vaše počutje ni takšno kot ste ga vajeni, potem se začnete spraševati, kaj je narobe ali kaj vašemu telesu primanjkuje. Večkrat je rešitev le vitamin c in tega bi