Ko vaše počutje ni takšno kot ste ga vajeni, potem se začnete spraševati, kaj je narobe ali kaj vašemu telesu primanjkuje. Večkrat je rešitev le vitamin c in tega bi se morali bolj zavedati. 

Pa poglejmo, kakšni so simptomi, ko vam primanjkuje vitamin c:

  • splošni občutek utrujenosti in šibkosti je najpogostejši pokazatelj, da vam primanjkuje vitamina c,
  • slab imunski sistem je lahko ravno tako pokazatelj, da vam primanjkuje vitamina c,
  • če se vaše rane celijo počasi, potem je lahko vzrok vitamin c,
  • suhi in razcepljeni lasje,
  • krvavitev dlesni,
  • če vas pestijo bolečine v sklepih ali mišicah,
  • lahko nastanejo tudi boleči sklepi,
  • in pogoste modrice….

Če imate katere od teh znakov, potem v svojo prehrano dodajte vitamin c. Nikar se ne bojte, da boste z njim pretiravali, kajti to skoraj ni mogoče. Tudi sama sem naletela pri sebi na težavo in to so bili krhki in slabi lasje, pogosto pa sem imela bolečine v sklepih. Skoraj sem že obiskala zdravnika, pa sem začela z uživanjem vitamina c, ko sem se prehladila in to je bila moja rešitev za vse moje težave. Odkar uživam vitamin c kot dodatek k prehrani, se je moje počutje spremenilo za 100%, moji boleči sklepi so zgodovina, lasje pa so lepi in sijoči. Tako malo je bilo potrebno, potrebno je bilo dodati samo vitamin c, jaz pa sem imela toliko težav prav zaradi tega, ker mi je primanjkoval le vitamin c. Včasih ni potrebno, da preveč kompliciramo in nas je strah za zdravje, le malo se moramo posvetiti sebi, kaj jemo in kako živimo in že je lahko rešitev na dlani. Mi smo gospodarji svojega telesa in mi najbolj vemo, kaj nam paše in kaj ne. Zato poslušajte svoje telo, ker vam bo povedalo, kaj potrebuje. Meni je in rešitev za moje težave je bil vitamin c. 

Ko vam primanjkuje vitamin c

Explore More

Ponovno sem začela piti vitamin C

19. februarja, 2021 0 Comments 5 tags

Že kar nekaj časa ne jem nobenih dodatkov k prehrani in moram priznati, da sem se do prekratkim tudi dobro počutila. Sedaj pa se počutim, ko da ponovno potrebujem saj