Ko sem se kot mlada punca preselila na svoje nisem niti pomislila, da bi bila lahko trda voda kdaj problem v mojem stanovanju. Doma pri starših namreč nismo imeli te težave in mesto kamor sem se preselila je imelo očitno drugačno vodo, kot sem jo bila vajena. V najetem stanovanju je bil tudi že dokaj star pralni stroj in trda voda je bila njegova znanka verjetno že vrsto let. In tako se je nekega dne odločil za stavko in ni želel več delati oziroma ni več pral dobro, ker sem imela občutek da sploh ne proizvaja več tople vode.

Poklicala sem serviserja in ko je le ta iz njega snel grenik vode me je kmalu kap. Bogato je bil obložen z vodnim kamnim in kaj takega v življenju še nisem videla. Zmedeno me je pogleda in vprašal, kako pogosto uporabljam sredstva za raztapljanje vodnega kamna, kajti trda voda naj bi popolnoma ohromila moj stroj. Še bolj zmedeno sem ga pogledala nazaj in pojma nisem imela o kakšni trdi vodi in vodnem kamnu govori. 

Trda voda nam je uničila moj pralni stroj

Prijazno mi je razložil, da živim na območju, kjer predstavlja trda voda zelo veliko težavo za gospodinjske aparate. Da bi bilo dobro, če bi preverila še bojler in pomivalni stroj ter začela z uporabo sredstev, ki raztapljajo vodni kamen. Povedal mi je tudi, da je trda voda zelo pomemben faktor pri kvaliteti pranja, saj naj bi imeli veliko boljše rezultate pranja tisti z mehkejšo vodo. Zelo zanimivo dejstvo, ki mi ga je podal, da se trda voda zelo slabo pomeni ko ji dodamo milo za pranje, zato porabimo veliko več pralnega praška. Dodal je še, da poleg občanih čiščenj naprav z odstranjevalci vodnega kamna obstajajo na tržišču tudi taki pralni praški, ki vsebujejo dodatke ki mehčajo vodo. in tako je težava trda voda omiljena vsaj v pralnem stroju. Za ostale naprave pa sem se odločila za redno čiščenje.