Se še spominjate, ko ste zakurili ogenj in si na palice nataknili hrenovke, ki ste jih potem spekli na ognju?

To so bili časi. Prav te čase sva skupaj z mojim možem obujala. Pa sva prišla do ideje, da bi to lahko sedaj doživeli tudi naši otroci. Bile so ravno počitnice in tako sva imela zraven naših otrok na počitnicah še druge tri. Vse skupaj je bilo kar 5 otrok. Si lahko mislite, kako glasno je, ko se ti otroci igrajo. Ideja je bila super in tako sva vsem otrokom dala določene zadolžitve. 

Morali so nabrati treske in drva. Nato so zakurili ogenj. Prav lepo jih je bilo opazovati, kako so se vsi sprostili in pozabili na svoje telefone in igrice. Začeli so uživati v tem, da si bodo lahko na palicah spekli hrenovke. Moja žena je v hiši pripravila hrenovke in tako so komaj čakali, da jih spečejo. Vsak je imel svojo palico in pekel svojo hrenovko. Tako sva jim razložila, da si vsak speče svojo hrenovko. Takšno ko bo spekel, bo tudi pojedel. Enemu je hrenovka padla v ogenj, drugi pa je hrenovko pošteno zažgal. Seveda sva obema dala nove hrenovke. Tako smo vsi skupaj sedeli okoli ognja in si pekli hrenovke. Prav zabavno je bilo poslušati otroke, kaj so govorili in kako so se počutili. 

Vrnitev v mladost in hrenovke na žaru

Z ženo sva videla, da sva naredila prav, da sva se odločila za peko hrenovk na ognju. To bi morali otroci početi večkrat. Tako sva videla vesele in nasmejane obraze. Takšni trenutki naredijo dan nepozaben. Pri naslednjih počitnicah bova spet poskrbela, da bodo otroci pekli hrenovke. Ogenj, veselje in peka hrenovk na palicah, to so lahko nepozabne počitnice.