Mogoče še niste doživeli tega, da se ne morete zaradi zdravstvenih težav več ukvarjati s športom, ki vas veseli. Sam sem to doživel, ko zaradi bolečin v kolenih nisem mogel v hribe, dokler si nisem kupil opornice za koleno in spet začel hoditi.

Človek se ne zaveda, kakšno srečo ima, ko je zdrav, šele ko zboliš, veš, kako si bil svoboden in kako je bilo vse, tako kot je bilo treba. Jaz sem že kot mlad prehodil vse hribe in doline, takrat opornice za koleno nisem poznal, oboževal sem pohodništvo, potem pa so me v srednjih letih začela boleti kolena. 

Opravil sem:

  • Pregled pri zdravniku,
  • Slikanje kolen
  • Magnetno resonanco kolen
  • Pregled pri ortopedu

Najbolj pa sem bil žalosten, da mi niti ortoped ni znal povedati točno, rekel mi je samo, da je meniskus in da lahko grem na operativni poseg, če se bom tako odločil. Kaj je sedaj to? Naj mi nekdo točno pove, kaj je dobro zame in kaj ne. Veste, kaj se je zgodilo? Zaradi svoje želje po hribih sem se odločil za operativni poseg in prav nič boljše ni bilo. Ostale so mi še samo opornice za koleno in da enostavno grem v hribe, da vidim, kako bo z opornicami. 

Kako sem bil jezen, ker je okrevanje po operativnem posegu bilo zelo dolgo in ko sem čakal, da bom potem zdrav in brez bolečin, se mi je vse podrlo, ko sem čutil isto bolečino, če ne še večje. Takrat sem bil prepričan, da se ne grem več, šel sem opornice za koleno in začel ponovno hoditi. Ja, boli, ko hodim, vendar tega ne jemljem kot izgovor, da ne bom več hodil v hribe, kot sem e odločil prej. 

Zavedam se, da bo bolečina ostala, samo od mene je odvisno, ali bom v hribe hodil ali ne. Telo zmore marsikaj, opornice za koleno pa tudi. 

Dodaj odgovor