Za oblikovanje oziroma poravnavo zob so dandanes na voljo številni aparati, ki se med seboj ločijo tudi po tem, ali se jih da sneti ali ne. Na eni strani je torej fiksni zobni aparat, na drugi pa takšen, ki je snemljiv. Slednje je za marsikoga lahko precej bolj mamljiva izbira, a če ortodont meni, da ni dovolj primeren, potem je najbolje poslušati kar nasvet strokovnjaka.

Zobni aparat, ki vas bo zagotovo daleč najbolj prepričal

Zagotovo pa daleč najbolj prepriča nevidni zobni aparat, ki mu najpogosteje rečejo tudi invisalign. Na trgu ne predstavlja novosti, kot bi si kdo misli, saj je prisoten že vrsto let. Je pa res, da je njegova priljubljenost tako velika, da bi si mislili, da je res nekaj novega na trgu.

 

S kakšnimi odlikami se ponaša nevidni zobni aparat

Nevidni zobni aparat v prvi vrsti uporabnike pa tudi bodoče uporabnike še najbolj prepriča zato, ker se ga pri nošenju skorajda ne opazi. Ena od zagotovo večjih prednosti je tudi ta, da se lahko kadar koli sname in potem hitro in preprosto vstavi nazaj v ustno votlino. To pomeni, da je takšen zobozdravstveni pripomoček odlična izbira tudi za športnike ali pa glasbenike, ki bi jih takšna naprava med opravljanjem aktivnosti oziroma dejavnosti lahko precej motila.

Prednost je tudi v tem, da lahko z njim v relativno kratkem času svoje zobe lepo oblikujete oziroma spravite v red, kot si ga želite. Pri tem vam bo zelo veliko pomagal tudi izbrani ortodont, čeprav ga vam ne bo potrebno obiskati tako pogosto, kot če bi nosili fiksni zobni aparat.

 

Kje si lahko pobliže ogledamo vse vrste zobnih aparatov

V ospredje smo postavili nevidni zobni aparat, a je najbolje, da se soočite s čim več vrstami takšnih aparatov. Ni namreč nujno, da bo aparat za zobe, ki je skorajda neviden, sploh dovolj ustrezen za vas.

Vse tipe aparatov za zobe si lahko pobliže ogledate tudi na spletnih straneh ponudnikov takšnih pripomočkov za oblikovanje zob.