Doma smo že vrsto let imeli kletni prostor, ki pa je tudi deloval kot garaža, saj je bilo vanjo mogoče priti z avtom. Tako pa smo ta prostor želeli malo preurediti, saj je bil že zelo staromoden in pa je že res rabil renovacijo. Tako so bila tla v tej garaži še staromodna, kjer pa so bila narejena iz zemlje, ki se je zelo strdila, tako da so še vseeno trdna tla.

To pa smo vedeli, da bomo morali malo preurediti. Zato pa smo se odločili, da keramika odličen material za tla. Rabili smo torej oditi v nakup za keramične ploščice. Za keramiko pa smo se odločili, ker je keramika lahko zelo trdna, poleg tega pa je odporna na vodo, oziroma vlago, kar pa je bistveno za kletni prostor.

Tako pa smo začeli iskati kakšno prodajalno, ki bi nam nudila ugodne keramične ploščice. Nismo pa smeli zgolj gledati na ceno, saj je bila za tako delo potrebna zelo kvalitetna keramika, saj bi drugače lahko keramične ploščice hitro popokale.

Poleg keramičnih ploščic po tleh, pa smo se odločili tudi, da bomo uporabili keramične ploščice tudi za del stene, torej bomo meter in pol stene prekrili s keramiko. To pa bi prav tako zaradi vlage koristilo, poleg tega pa imamo v kleti pipo za vodo, iz katere lahko napeljemo cev, saj živimo na kmetiji in je to vedno potrebno. To pa pomeni, da je v kleti velikokrat mokro, tako da bo keramika, ki je vodoodporna, na stenah prišla še kako prav.

Keramika je bila odličen material za tla in steno kleti

Tako pa smo se nato res odpravili po keramične ploščice v prodajalno, ki smo jo zasledili na spletu. Tam pa smo dobili vse kar smo rabili, tako stenske, kot tudi talne ploščice. Sedaj pa jih je le še potrebno namestiti, za kar pa bomo raje prosili koga za pomoč, saj se na to delo ravno ne spoznamo.